Indonéz körutazás
Celebesz – Jáva – Bali 
- 18 napos körutazás a „tűz gyűrűjén”
- Jogyakarta, a jávai kultúra fellegvára
- Kirándulás Toradzsaföldön
- Pihenés a hangulatos Sanuron

Csoport indulás és a megadott árak minimum 15 fő esetén érvényesek. 13-14 fő esetén a program ára: 459.900 Ft / fő, 10-12 fő esetén pedig: 499.900 Ft / fő.

2013. június 30-ig történő foglalás esetén 73.000 Ft kedvezmény a program árából!
Részletes program

Október 18.  Budapest – Helsinki – Szingapúr – Bali

Indulás 19:15 órakor Budapestről Indonézia felé átszállás Helsinkiben (22:35/23:55) és Szingapúrban. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

 
Október 19. Szingapúr – Bali

Átszállás (16:40/18:35) Szingapúrban, majd folytatjuk utunk Balira. Érkezés Balira 21:15 órakor Indonézia „tündérszigetére”. Transzfer a szállodába. Szállás: Mercure Sanur 4csillagos szállodában.

 

Október 20.  Kelet-Bali

Reggeli utánBali keleti szegletébe indulunk: látogatás Tenganan ősi baliaga falvában, Kusamba sólepárlóinál és a Goa Lawah denevérbarlangnál. Bangliban a kedves Kehen-templomot nézzük meg, végül a hajdani nagykirály, a dewa agung egykori királyi udvara felé indulunk Klungkungba (Kerta Gosza). Utazás vissza délre, vacsora helyi étteremben. Szállás Sanuron.

 

Október 21.  Bali – Celebesz/Ujung Pandang/Makassar – Tana Toraja

Korai reggeli repülés 06:30 órakor Celebesz székhelyére, a legendás Makasszárba, érkezés 7:50 órakor, majd a toradzsák törzsének földje felé indulunk. Megálló Pare Pare partjainál. Vacsora és szállás Toraja Heritage 4 csillagos szállodában.

 

Október 22.  Toradzsa-föld

Reggeli után kirándulás Toradzsaföldön: Rantepao, Lemo sziklakriptái, Kambira ős öreg odúsírjai és Kete Kesu ősi falva, ahol a toradzsai faragásokkal is megismerkedhetünk. Vacsora a szálláson.

 

Október 23.  Toradzsa-föld

Reggeli után Toradzsaföld hegyei felé, Batutumonga gyönyörű panorámát ígérő környékére indulunk, majd Pallawa hagyományos tongkonan házaival, rizspajtáival ismerkedünk, végül felkeressük Londa függő- és barlangsírjait. Amennyiben valamilyen szertartás folyik a toradzsák földjén (rambu tuka vagy rambu solo ceremónia), szerét ejtjük, hogy ezen is részt vehessünk. Vacsora a szálláson.

 

Október 24.  Tana Toraja – Makassar – Jogjakarta

Reggeli után a toradzsáktól visszabuszozunk Makasszárba – idő függvényében – kirándulás Bantimurungba, majd a közép-jávai Dzsogdzsakartába repülünk 19:50 órakor. Érkezés 20:30 órakor. Vacsora és szállás: Melia Purosani 4 csillag plusszos szállodában.

 

Október 25.  Jogjakarta – Solo – Candi Sukuh – Prambanan

Reggeli utána hindu korszak leghíresebb jávai komplexumait keressük fel. Solo felé indulunk, megálló a Sari és a Kalsan templomoknál, majd felkapaszkodunk az utolsó hindu templomok egyikéhez: Csandi Szukuh piramisához. Visszaúton betérünk Szóló antik piacára. Délután már a világörökségi védettséget élvező, IX. sz.-i Prambanant és környezetének gyöngyszemeit fedezzük fel (Plaosan, Sewu). A lenyűgöző prabanani szentélyek után pedig naplementében a Ratu Boko palotaromtól tekintünk le a Prambanani síkságra és hátteret uraló Merapi-vulkánra. Vacsora helyi étteremben.

 

Október 26.  Jogjakarta – Borobudur

Reggeli után a jávai muszlim kultúra fellegvárának tartott Jogjakartát fedezzük fel: a Pasar Ngasem - madárpiac, a Taman Sari - vízipalota, a Kraton - szultáni palota, és a régi város mögötti egy batikmanufaktúra vár ránk. Délután a világ legnagyobb buddhista sztúpájához, a VIII. századi Borobudurhoz utazunk. Előtte kitérő a Mendut-templomhoz, illetve visszaúton, idő függvényében ezüstművesek felkeresése. Vacsora helyi étteremben.

 

Október 27.  Jogjakarta – Bali

Reggeli után Bali „meseszigetére” repülünk 9:15 órakor. Érkezés 11:35 órakor, majd a sziget szívébe, Ubudba utazunk. Útközben látogatás a fantasztikusan gazdag Bali Madárparkban, majd Cseluk ezüstműveseinél, illetve egy festmény- és egy szoborgalériában. Fotózás az ubudi Majomerdő mesébe illő boszorkánytemplománál. Vacsora és szállás Ubudban a Bali Spirit 3 csillagos szállodában.

 

Október 28.  Ubud és a művészfalvak

Reggeli utánkirándulás a XI. sz.-i Goa Gadzsah elefántbarlanghoz és Yeh Pulu reliefjeihez, Barong-Rangda táncelőadás Batubulanban, majd látogatás a méltán híres Neka Múzeumban. A délután szabad. Vacsora és szállás Ubudban.

 

Október 29.  Ubud – Kintamani – Singaraja – Lovina

Reggeli után utazás Észak-Balira. Útban megálló és séta Tampaksziring X-XI. századi történelmi emlékei között (Gunung Kawi sziklatemplomai, ill. Tirta Empul szent forrása). Később megálló egy fűszer-, és gyümölcsültetvényen, majd ebéd a Batur-vulkán óriási kalderájának szélén. Leereszkedés észak felé, a bali barokk (látogatás Puri Meduwe Karang és Pura Beji) és a fekete partok irányába. Szállás a Sunari Villa 3 csillagos szálláshelyen.

 

Október 30.  Lovina – Jati Luwih – Tanah Lot – Sanur

Ébredés a „Világ Reggelén” (ahogy Dzsavaharlal Nehru nevezte Balit), majd a felkelő nap fényében kergetőzés a delfinekkel a helyi halászok vendégoldalas csónakjain. Reggeli után dél felé indulunk: a Gitgit 35 m magasból alázúduló vízesése, a Bratan-tó kis temploma, Csandikuning fűszer- és virágpiaca. Leereszkedés dél felé, bali legszebb, Jatiluwih rizsteraszai felé. Naplementés barangolás a tenger temploma, Tanah Lot körül. Vacsora. Szállás Dél-Balin a Mercure Sanur 4 csillagos szállodában.

 

Október 31.  Sanur

Pihenés a kedves szigetlakóiról és gyönyörű kultúrájáról híres Balin. Opcionális programlehetőségek. Szállás Dél-Balin.

 

November 1. Sanur

Pihenés reggelis ellátással. Késő délután látogatás Ulu Watu lenyűgöző panorámájú templomához a tengerpartra, majd a sziget legszebb helyszínén megtekintünk egy kecsak táncdrámát a lemenő nap fényében. Szállás Dél-Balin.

 

November 2. Sanur

Pihenés reggelis ellátással. Javasolt opcionális program: egy gumicsónakos kalandozás az Ayung gyönyörű buja szurdokában. A program során ebéd. Szállás Dél-Balin.

 

November 3. Bali – Szingapúr – Helsinki

Délelőtt szabadprogram, transzfer a reptérre. Repülés haza szingapúri stoppal, majd városnézés Szingapúrban. Vagy arra is lehetőség van, hogy 17.45 órakor induljunk Baliról, átszállás (20:15/23:50) Szingapúrban. Repülés haza (23:50). Éjszaka a repülő fedélzetén.

 

November 4. Helsinki – Budapest

Átszállás Helsinkiben (06:20/09:30) Hazaérkezés Budapestre 10:50 órakor


Hírlevél
Aktuális ajánlatokról, akciós útjainkról, újdonságokról, friss hírekről kaphatsz információkat.
Iratkozz fel most!
Kapcsolat
Ha az utazásokkal kapcsolatban információra van szükséged, hívj bennünket bátran, írj nekünk e-mailt vagy használd azonnali üzenetküldő dobozunkat!
TEL: +36/30-204-7151
, FAX: +36/84-999-625
Név:
E-mail:
Üzenet:
Köszönjük az üzenetet, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.