Tibet, Nepál és Bhután körutazás
A világ teteje és a Mount Everest hazája
- 16 nap Tibet és Nepál világában
- Buddhista kolostorok és a Potala Palota
- Nepál főváros, Katmandu és Pokhara
- Chitwan Királyi Nemzeti Park
 
További felvilágosítást és részletes útleírást kérje e-mailben.
Részletes program

1. nap                         Budapest

Indulás Kína felé. Éjszaka a repülőgép fedélzetén. Ellátás: repülőgépi ellátás.

 

2. nap                         Chengdu

Érkezés Chengdu-ba, Kína Tibetbe vezető légi kapujához. Transzfer a hotelbe és akklimatizáció után séta a városba. Ellátás: vacsora.

 

3. nap                         Chengdu - Lhásza

Repülés Tibet fővárosába, Lhászába (3650 m). Transzfer a hotelbe (60 km, 1-1,5 h), akklimatizálódás. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

4. nap                         Lhásza

A tibeti, nepáli és kínai jegyeket ötvöző, 647-ben emelt Jokhang-templom és az azt övező Barkhor zarándokút felkeresése, majd látogatás a Szera-kolostorba, ahol a buddhista boncok teológia és vita óráján is részt vehetünk. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

5. nap                         Lhásza

Reggeli után a dalai lámák lakhelyét, a tizenhárom emeletes Potala Palotát (1645) fedezzük fel, mely az V. Dalai Lámától szolgált Tibet vallási és világi vezetőjének lakhelyéül, délután pedig az 1740-es években, a VII. Dalai Láma idejében született Norbulingka parkot és a valaha több ezer szerzetes lakta Drepung-kolostort látogatjuk meg. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

6. nap                         Lhásza - Gyantze

A Tibeti-fennsíkon autóbusszal Gyantze (3800 m) felé indulunk a Kao La- (5010 m) és a Kabala-hágókon (4794 m) át, de útba ejtjük a Jamdrok türkiz színű szent tavát is. Látogatás a Phakor Chode erődkolostorban és a négyemeletes Kumbum-sztúpánál. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

7. nap                         Gyantze – Sigatze

A pancsen lámák székhelye, Sigatze (3900m) felé indulunk a jakcsordák és a tibeti nomád családok táborai mellett. Sigatzéban a sárgasapkás gelukpa rend hat legnagyobb kolostorának egyikét, a Tashilumpo-kolostort fedezzük fel. Elláts: reggeli, vacsora.

 

8. nap                         Sigatze - Xegar

Buszozás a Tibeti-fennsíkon át Szegárba (Újtingri, 3900m). Útközben többször megállunk, hogy a fennsík nomád csoportjainak életébe is betekintést nyerjünk. Vacsora Xegárban. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

9. nap                         Xegar - Zhangmu

Buszozás a nepáli határhoz, Zhangmu felé (2500 m), útközben látogatás a híres tibeti szerzetes költőről elnevezett Milarepa-barlangban. Szállás Zhangmuban. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

10. nap                       Zhangmu – Katmandu  

Lélegzetelállító utakon ereszkedünk le a Tibeti-fennsíkról Nepál dús vegetációjú tájaira, majd Nepál fővárosa, Katmandu felé indulunk. Útközben Bhaktapur városát vesszük górcső alá (Durbar tér, pávás ablak, Fazekasok tere). Szállás: Hotel Manaslu, vacsora. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

11. nap           Katmandu

Délelőtt városnézés a Katmandu-völgy legfényesebb településének központjában (Durbar tér: Királyi Palota, az Élő Istennő, Kumari Dewi háza, hindu pagodák, valamint az Asan-bazár). Délután Nepál legnagyobb buddhista kegyhelyénél, a Bodnath-i sztúpánál, illetve Pashupatinath Siva-templománál is tiszteletünket tesszük. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

12. nap           Katmandu - Patan

Délelőtt látogatás a Dashinkali-templomnál és a Pharping-kolostornál. Délután Patan városának nevezetességeit keressük fel. Műsoros vacsora. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

13. nap           Katmandu – Paro – Thimpu

Repülés Bhutánba, Paro városába, majd transzfer Thimpuba. Idő függvényben látogatás a Simthoka Dzongnál. Szállás: Hotel Mingmar. Ellátás: reggeli, vacsora.

 

14. nap           Thimpu – Paro

Reggeli után városnézés: Memorial Chorten, Tashichho Dzong, kézműves empórium, festőiskola és a Takin Rezervátum. Transzfer Paróba. Szállás: Tenzinling. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

 

15. nap           Paro – Tigrisfészek

Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), délután látogatás a Paro Dzongnál. Szállás: Tenzinling. Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora.

 

16. nap           Paro – Delhi

Reggeli után transzfer a reptérre, repülés Delhibe.

 

17. nap Delhi – Budapest

Hajnali indulás hazafelé Dohán át. Hazaérkezés Budapestre.


Hírlevél
Aktuális ajánlatokról, akciós útjainkról, újdonságokról, friss hírekről kaphatsz információkat.
Iratkozz fel most!
Kapcsolat
Ha az utazásokkal kapcsolatban információra van szükséged, hívj bennünket bátran, írj nekünk e-mailt vagy használd azonnali üzenetküldő dobozunkat!
TEL: +36/30-204-7151
, FAX: +36/84-999-625
Név:
E-mail:
Üzenet:
Köszönjük az üzenetet, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.