Utazási információ
Szervezett túrák
 
A honlapon feltűntetett túrák csak egy része a kínálatnak, ezért minden esetben érdemes konkrét ajánlatkérést küldeni irodánknak. Előfordul, hogy az adott túrát igény esetén más időpontban is meg tudunk szervezni vagy a résztvevők igénye szerint tudjuk alakítani a programot. Irodánk sok szállodával / szálláshellyel áll szerződéses kapcsolatban, ezért az 1 napos túrákhoz is tudunk kedvező szállásajánlatot kínálni. Minden ajánlatkérést az érdeklődő igénye szerint rugalmasan kezelünk. 
 
Mivel az AVVENTURA Hungary Kft. közvetített utakat ajánl, ezért vannak túrák, melyek részvételi díját euróban kell fizetni. Ezt kérjük, hogy a foglalásnál vegyék figyelembe. A részvételi díjak minden esetben az összes költséget tartalmazzák (repülőjegy és reptéri illeték), ezért tűnhetnek esetleg az árak magasabbnak, mint más szervezők esetében. A külföldi partner útjainál az indulás Ausztriából vagy Németországból van megadva, de ugyanúgy biztosítjuk a budapesti indulást is előzetes egyeztetéssel. A csoport minden tagjának irodánk foglalja a repülőjegyét, ami egyrészt a kedvező ár miatt lényeges, másrészt annak érdekében, hogy a csoport minden tagja együtt utazzon, együtt szálljon át a különböző repülőtereken. Az utazások esetében a repülőjegy árak nem garantáltak, ezért előfordulhat, hogy foglalásnál a részvételi díj pontosításra kerül, melynek oka az is, hogy a légitársaságok fenntartják maguknak a jogot, hogy bármikor megváltoztassák a repülőtéri illeték összegét, illetve üzemanyag pótdíjat vessenek ki. Fontos tehát, hogy minden útnál előzetesen egyeztessen a résztvevő irodánkkal a pontos feltételekkel kapcsolatban. 
 
Jelenkezés egy útra
 
Egyik utazásnál sincsen jelentkezési határidő megadva, de sok esetben kedvezménnyel díjazzuk a korai foglalást, ezért érdemes érdeklődni a foglalási feltételekről.  A biztos részvétel feltétele pedig a jelentkezési lap kitöltése a weboldalon keresztül, illetve az előleg vagy teljes részvételi díj befizetése és megérkezése a jelentkezéstől számított 3 napon belül az irodánk bankszámlájára (megjegyzés: később bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség). Amennyiben az adott útra már nincs szabad férőhely, tájékoztatjuk az érdeklődőt további indulási időpontokról vagy van lehetőség a várólistára való felkerülésre, amennyiben felszabadulna lemondás miatt hely. A jelentkezési lap kitöltésénél mindig figyeljünk arra, hogy az adatok megegyeznek a személyi igazolványban vagy útlevélben szereplő hivatalos adatokkal. 
 
Úti okmányok
 
Utazás előtt fontos tájékozódni arról, hogy az érintett országba vagy országokba milyen típusú úti okmányra van szükség, esetleg szükséges-e vízum beszerzése. Irodánk ezzel kapcsolatban természetesen ad felvilágosítást, de nem vállalja a felelősséget, ha valaki érvénytelen személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, esetleg vízumköteles országba vízum nélkül indul el és emiatt nem tud részt venni az utazáson. Általános szabály, hogy mind az útlevélnek, mind a személyi igazolványnak érvényesnek kell lennie a hazaérkezést követő minimum további hat hónapig és elegendő üres oldallal kell rendelkeznie az esetleges vízum számára. Irodánk egy budapesti partneridroda segítségével vízumügyintézést is vállal. A vízuminformáció menüpont alatt tájékoztatást adunk a különböző oszágok vízumigénylésének feltételeiről. A vízumkérőlapok irodánkban beszerezhetőek.
 
A schengeni megállapodásnak, illetve kétoldalú egyezményeknek köszönhetően Európa legtöbb országába (Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Szlovénia, illetve Horvátország és Románia) már személyi igazolvánnyal is beutazhatunk.

Számlázás
 
Irodánk az előlegről és a hátralévő részvételi összegéről számlát küld a résztvevő által megjelölt címre. A számla kérhető jogi személy (cég) nevére is, azonban a jelenleg hatályos jogszabályok szerint jogi személy (cég) számára csak plusz 27 százalék áfa megfizetése esetén tudunk számlát kiállítani. A 27 százalékos áfa cégek számára visszaigényelhető.  A számlát utólag nem tudjuk módosítani; azon az utazás neve, pozíciószáma és dátuma, valamint az utas neve fog szerepelni. A befizetett biztosításról nem tudunk számlát adni, az a biztosítótól kérhető.
 
Biztosítás
 
Minden utasnak kötelezően rendelkeznie kell poggyász- és balaesetbiztosítással, mely kiegészített sport felárral, azaz vonatkozik olyan esetekre is, mely a kalandtúrákon való részvétel során bekövetkezhet és speciális mentést vagy ellátást is biztosít. Irodánk az Európai Utazási Biztosítóval áll szerződéses kapcsolatban, ezért nagyon szívesen vállaljuk a biztosítás megkötését, de a weboldalon elhelyezett linkre kattintva bárki könnyedén saját magának is megkötheti a biztosítást. Fontos azonban, hogy minden esetben a sport felárt tartalmazza a biztosítás. Ha az utasnak nincs biztosítása és balesetet szenved egy túra alkalmával, az iroda semmiféle felelősséget nem vállal az utasért.
 
Lehetőség van útlemondási biztosítás kötésére is, mely az utazás részvételi költségének 5 százaléka. Csak repülőjegy vásárlása esetén is köthető ugyanilyen biztosítás, viszont a repülőtéri illetékre semmilyen útlemondási biztosítás nem vonatkozik. Az útlemondási biztosítás csak a jelentkezéssel egy időben köthető, később már nem.
 
Túrák nehézségi fokozatai
 
A szervezett túrák között vannak nagyon könnyűek és persze nehezebbek. A túrák nehézségét egy ötös skálán rengsoroljuk. Az egy-, illetve kétcsillagos túrákat szinte bárki képes teljesíteni, de a háromcsillagosak sem túlságosan nehezek. A négyes fokozatú túrákat inkább csak aktív életvitelt követőknek ajánljuk, akik egészségesek, rendszeresen mozognak, túráznak vagy sportolnak. Az ötcsillagos nehézségű túrákat csakis teljesen egészségeseknek és tapasztaltaknak ajánljuk, akik részt vettek már magashegységi gyalogtúrákon, rendszeresen sportolnak, továbbá kellőképpen elszántak egy-egy túra sikeres teljesítéséhez.
 
Az utazásokon csak olyan résztvevők indulhatnak el, akiknek nincs semmilyen szív-, ér- vagy bármilyen mozgásszervi, illetve fertőző betegségük, velük született vagy később szerzett testi vagy szellemi fogyatékuk, egyszóval általánosan jó egészségnek örvendenek és nincs olyan általuk ismert betegségük vagy sérülésük, ami gátolná vagy megakadályozná a túrákon való részvételt. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért és saját maga felelősségére indul el egy túrán. Minden gyalogtúrán feltétel a megfelelő mozgáskoordináció, valamint a lépésbiztonság. A vízitúrákon való részvétel feltétele a biztos úszni tudás, a kerékpártúrákon a biztos kerékpározni tudás. A nehezebb gyalogtúrákon lényeges a tériszonytól való mentesség. Amennyiben egy résztvevő egészségi állapota, fizikális felkészültsége vagy felszerelése nem az adott túrának megfelelő, a túravezetőnek jogában áll a résztvevőt eltanácsolni a túrán való részvételtől. Egy ilyen döntés bármely résztvevő számára kötelező érvényű.
 
Programváltozás
 
Az utazásszervezők fenntartják a jogot az utazás programjának kis mértékű megváltoztatására, ami igen indokolt esetben fordulhat csak elő és elsősorban a túrákat érintheti. Ha az időjárás, a résztvevők erőnléte, közlekedési nehézségek, politikai viszonyok, vagy más, előre nem látható vis major esetek megkívánják, a túrák útvonalát a résztvevők biztonsága és védelme érdekében az utazásszervezők és/vagy a túravezetők megváltoztathatják, de szélsőséges esetben el is maradhatnak túrák. Ilyen esetben az utazásszervezőt vagy utazásközvetítőt nem terheli pénzügyi felelősség.
 
Szállás
 
A programok során mindig kellemes szálláshelyeket biztosítunk a résztvevők részére, de helyenként ezek egyszerűek lehetnek, azonban mind tiszták és általában az igényeknek megfelelőek. Sok esetben nem szabad magas elvárásokat állítani egy-egy elhelyezéssel kapcsolatban. Gyakoriak a sátras elhelyezések és hasznos egy-egy út során a saját hálózsák.
 
Felszerelés
 
A legfontosabb felszerelés egy jó túrabakancs, bár vannak utazások, ahová egy kényelmes túracipő is elegendő. Szükséges strapabíró túraruházat, esőkabát, egy kis méretű hátizsák, elemlámpa (fejlámpára). Az európai kempinges útjainknál a sátorról a résztvevőnek kell gondoskodnia, míg az Európán kívüli sátras utak során minden felszerelést a helyszínen a partner biztosítja. A gyalogtúrákon hasznos lehet a túrabot és a túraszandál, baseball-sapka, kalap vagy kendő napszúrás ellen, napszemüveg és napvédő krém. Mindig praktikus a réteges öltözködés és a jól kombinálható ruházat. Speciális túrák esetében az útleírás külön tartalmazza a szükséges felszerelés listáját. 
 
Védőoltások
 
Védőoltásokat csak Európán kívüli utazás esetén célszerű beszerezni. Az utazás előtt  érdemes felkeresni a budapesti Nemzetközi Oltóközpontot, ahol teljes körű tájékoztatást adnak az egyes országok esetében szükséges oltásokról.
 
Cím: 1097-Budapest, Gyáli út 3/A, bejárat a Vágóhíd utca felől
Tel.: 06-1/476-1364
Rendelési idő: hétfő - kedd - szerda - csütörtök 9-14 óra (csak 13:30-ig lehet sorszámot húzni!)
 
Ajánlatt irodalom ezzel kapcsolatban: dr. Axmann Ágnes - Fertőző és trópusi betegségek
 
 
Hírlevél
Aktuális ajánlatokról, akciós útjainkról, újdonságokról, friss hírekről kaphatsz információkat.
Iratkozz fel most!
Kapcsolat
Ha az utazásokkal kapcsolatban információra van szükséged, hívj bennünket bátran, írj nekünk e-mailt vagy használd azonnali üzenetküldő dobozunkat!
TEL: +36/30-204-7151
, FAX: +36/84-999-625
Név:
E-mail:
Üzenet:
Köszönjük az üzenetet, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.